Tasojärjestelmä

Mikä on tasojärjestelmä?

Jyrki Saario Defendo tarjoaa ainutlaatuisen harjoittelusysteemin, joka antaa sinulle mahdollisuuden ”mitata itseäsi” ja jatkuvasti saavuttaa lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteita. Ohjaajamme auttavat sinua läpi tasojen, jotta saavutat haluamasi taitotason. Jokainen taso sisältää oman alueensa itsepuolustuksessa kokonaisuutena.

Kun etenet tasoissa, hallitset taidon, joka sisältää potkuja ja lyöntejä, puolustautumista hyökkäyksiä vastaan edestä ja takaa, suojautumista maassa, nivelten manipulointia, kontrolliotteita ja -taktiikoita, henkistä valmistautumista ja valmiuden puolustautua asetta vastaan. Simuloitujen tilanteiden kautta tapahtuva harjoittelu (skenaarioharjoittelu) valmistaa sinut varautumaan miltei kaikenlaisiin hyökkäyksiin.

Taso 1, Hard Target

on ensimmäinen kuudesta tasosta. Aloitustasolla opit kaikkein tarpeellisimmat taidot pystyäksesi puolustamaan itseäsi, samoin kuin ”Älä koskaan anna periksi” -mentaliteetin, joka tekee sinusta HARD TARGET:in väkivallalle ja muille rikoksille. Harjoittelu on fyysistä ja hauskaa ja tapahtuu turvallisessa ympäristössä harjoittelijoille, jotka aloittavat harjoittelemisen.

Taso 2, Combat Tech

Taso kaksi on suoraa jatkoa tasolle 1 – Hard Target, ikäänkuin Hard Target +. Tasolla kaksi opetellaan ratkaisuja edestäpäin tuleviin yleisiin hyökkäyksiin, niihin, jotka eivät mahtuneet ykköstason kurrikulumiin. Tasolla kaksi tulee kymmenkunta tekniikkaa lisää ykköstasoon, ja kamppailuosio on edistynyt myllytys: lähikamppailun kaaoksellisessa tilanteessa puolustautuminen vaarallisia otteita vastaan.

Taso 3, Combat Tech

keskittyy puolustautumiseen takaa tulevia yllätyshyökkäyksiä vastaan. Kamppailuosuudessa pitää pystyä puolustautumaan täydellä voimalla tehtyä lyöntihyökkäystä vastaan. ”Feeling is believing” – opit luottamaan yksinkertaisiin tekniikoihin, jotka voidaan saada toimimaan myös isompaa ja voimakkaampaa hyökkääjää vastaan.

Taso 4, Combat Tech

puolustautuminen viedään maahan. Mitä tehdä, jos yllätyshyökkäyksen seurauksena kaadut maahan ja hyökkääjä yrittää potkia tai lyödä sinua pystystä? Taikka olette molemmat maassa ja hyökkääjä yrittää päästä päällesi tai kuristaa sinua. Näihin saadaan vastauksia, ja kamppailuosiossa osoitetaan taito nyrkkitappeluun.

Taso 5, S.T.A.R. (Special Tactics and Response)

ensimmäinen S.T.A.R. -tasoista, joka avaa asetekniikoissa tekniikka-arkun. Opit puolustautumaan tylppien ja terävien aseiden muodostamaa uhkaa vastaan, ja kamppailuosiossa testataan kykyä maassa tappeluun.

Taso 6, S.T.A.R. (Special Tactics and Response)

on korkein oppilastasoista. Uusia tekniikoita tulee vain viitisen kappaletta, mutta koska uhka on vaarallisin kaikista, ampuma-aseet, tekniikoiden määrä on pidettävä minimaalisena, että ne saadaan toimimaan äärimmäisessä stressitilanteessa. Tällä tasolla tietysti pitää osata kaikki alempien tasojen tekniikat hyvin ja kamppailuosiossa testataan vapaatappelu – kaikki käy – pystyssä, maassa, you name it.

Defendo RED

on Defendo mustan vyön koulutusohjelma. Defendo Red – kurssi kestää viisi päivää ja se järjestetään vuosittain Lahdessa. Koulutukseen haetaan vapaamuotoisella hakemuksella ja siihen on liitettävä oman ohjaajan suositus. Vähimmäisvaatimukset koulutukseen pääsylle ovat: S.T.A.R. – ohjaajakoulutus suoritettu, ja hakija on opettanut S.T.A.R. – tasolla vähintään vuoden. Myös ohjaajakurssin käymätön voidaan hyväksyä Red -koulutukseen, mikäli hän on suorittanut kaikki oppilastasoista ja harjoitellut sen jälkeen vähintään kaksi vuotta. Defendo Red koulutuksen hyväksytysti suorittaneet ovat Jyrki Saario Defendon mustia vöitä.

International Instructor

International Instructors – ryhmään opettajat, jotka toimivat kouluttajina ohjaajakoulutuksissa kansainvälisesti, nimittää Jyrki Saario. Ryhmän opettajat kehittävät järjestelmää ja tekniikoita, sekä toimivat ammatti-Defendojen kehitys- ja ohjaajienkoulutusryhmissä. Kansainväliset ohjaajat vastaavat myös lajin levittämisestä uusiin maihin ja kansainvälisten seminaarien ja leirien pitämisestä.

Kaikilla ryhmään kuuluvilla on vähintään Defendon kolmannen asteen musta vyö.